Forskelligt rod med stort og småt...

tirsdag den 19. oktober 2010

Grovsorteret anbefaler ivrigt....

Uhhh... hvor skal I lige skynde jer at anskaffe kortspillet "SET" - hvis I også kender et sommerhus der bare kalder på jer med ild i brændeovnen, the på kanden, slikskåle på bordet... og alt til faget hørende.
Spillet er på én gang forrygende nemt og forrygende svært. Handler om at kombinere kort med symboler i sæt af tre, som enten matcher/ikke matcher hinanden i farve og/eller form og/eller fyld og/eller antal.
12 tilfældige kort lægges ud på bordet og alle stirrer på dem indtil en eller anden pludselig får en åbenbaring og råber "SÆT!!!!" fordi han/hun har fået øje på et sæt, der hermed kan fjernes (hvis vedkommende altså har set rigtigt... og det har vedkommende tit ikke!). Det godkendte og fjernede sæt erstattes af tre nye kort, hvorved kombinationsmulighederne pludselig forandres.
Det gælder altså om at se kombinationerne før andre får øje på dem og om at samle flest sæt, for når der ikke er flere kort/kombinationer tilbage er det spilleren med flest sæt der har vundet.
Hos os indførte vi en ekstra finesse til spillet = Alle fejlmeldinger giver et minuspoint, som fratrækkes antallet af samlede sæt når spillet slutter. Det gjorde det ekstra underholdende.
Spillet kræver på sin vis både logisk sans, tålmodighed og evnen til fokusering og dyb koncentration..., MEN.... , men lad det ikke afskrække nogen! Det viser sig nemlig hurtigt at alle sagtens kan være med, uanset alder. Hos os var det i hvert fald tydeligt at selv de skarpeste knive i skuffen ka' ha' deres abscenser og pludselig blive overhalet af de mere langtsomt tænkende.
Ajjjj.... hvor har vi grinet!!
Spillet kan bl.a. købes online hos Politiken Plus eller hos Gamesweb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar